torsdag 9 juli 2009

Tips till arbetsgivaren

Jag har själv en del erfarenheter från att dels anställa och att bli anställd. Att finna rätt personal är en kostsam historia och slutnotan kan landa väldigt högt. Det kan kosta allt från ett par tusen kronor upp till flera hundra tusen beroende på kvalifikationer och annat.

När en arbetsgivare vill anställa gör de ofta det via rekryteringsföretag. Rekryteringsföretagen får först sin slutbetalning av arbetsgivaren när personen som är rekryterad har varit anställd i 6 månader.

Att börja ett nytt jobb kan vara påfrestande ur många perspektiv och i många fall kan det brista då personen som blir rekryterad har annorlunda förväntningar på arbetsuppgifterna och arbetsplatsen än den bild som framkom under intervjun.
Detta är ju bara en anledning. Det kan också vara anledningar som att personen inte ser sig själv som en del av teamet eller vad det nu kan vara.

Om man som arbetsgivare vill sätta ribban högt och få sina nyanställda att få ett riktigt positivt och varmt välkomnande till den nya arbetsplatsen kan ett sätt vara att anlita Speaking Roses.

Tänk dig själv in i den anställdas situation nu när vi fortsätter.

Er nyanställda har förutom att ha sökt till er även ha sökt till en del andra företag. Personen har säkert varit på en del intervjuer och kom slutligen till er av antingen en eller annan anledning. Denna process kan ta upp till flera månader och kosta er mycket pengar.

Er nyanställda har höga förväntningar på sin nya arbetsplats och ser fram emot att börja hos er. Tänk dig nu att ni som arbetsgivare skickar den nyanställda en låda med Speaking Roses med t ex texten ”Varmt välkommen till oss!” eller er logotyp.

Jag kan med absolut största övertygelse säga att den nyanställda hos er kommer att uppskatta denna gest enormt mycket. Dels för att personen i fråga förmodligen inte fått nått liknande av en arbetsgivare tidigare, men framför allt för att paketet med den exklusiva långa rosen/rosorna verkligen ser maffig ut. Jättesnygg verkligen!

Självklart kommer denna person tro det bästa om ert företag.

Självklart kommer detta varma mottagande slå allt tidigare som den personen varit med om.

Självklart kommer den nyanställda göra allt i sin makt att försöka se allt som händer de kommande veckorna utifrån denna positiva känsla.

Självklart kommer den nyanställda känna sig utvald och speciell.

Visst är det värt pengarna.

- Säg det med rosor från Speaking Roses!

3 kommentarer:

  1. Tyckte artikeln var bra men tror du man kan avskeda folk med en ros? ;) "Y.A.F" You Are Fired? Hahahah

    SvaraRadera
  2. Hejsan,

    Kul att ni marknadsför era talande rosor men det vore ju toppen ifall man också kunde köpa dom. Hur beställer man rosor från er???

    /Egen företagare

    SvaraRadera
  3. Hejsan Mange,

    Kul att du uppskattar våra rosor. Vår webshop kommer att lanseras nu under sommaren, så håll utkik. Under tiden kan du bli medlem i vår Facebook-grupp. Sök på "Speaking Roses Sverige" i sökrutan så hittar du oss. Genom att bli medlem kommer du få ta del av kampanjerbjudanden. Dessutom får du ett meddelande så fort vår webshop är uppe.

    /André

    SvaraRadera